Uw resources effectief beheren in uw magazijn

Gepubliceerd op 2 mei 2018

beheer-resources-magazijn-generix
laurent_cochet
COCHET
Laurent
Senior Principal Consultant
Categorieën
Magazijn
Supply Chain

Met de opkomst van e-commerce neemt het aantal te beheren orders in het magazijn toe en staan warehouse managers voor nieuwe uitdagingen. Vandaag de dag is het een grote uitdaging om te kunnen anticiperen, aansturen en zorgen voor een doeltreffend beheer van de real time beschikbare technische middelen en personeel. Dit alles, via een smartphone of tablet om de mobiliteit te verhogen. Hoe te werk gaan? Volg onze gids!

Duik in het hart van warehouse resource management

Warehouse managers zijn verantwoordelijk voor; de inkomende goederen, opslag van goederen en picking en verzending van orders. Voor een goede uitvoering van deze taken zijn er 2 soorten middelen beschikbaar:

  1. Personeel dat betrokken is bij diverse taken, zoals material handlers, chauffeurs rollend materieel, personen die de orders voorbereiden;
  2. Apparatuur voor het hanteren en verplaatsen van ladingen in het magazijn, zoals het rollend materieel.

Wanneer we het hebben over warehouse resource management, hebben we het vooral over het beheer van personeel.

Dagelijks moet de warehouse manager het werk van zijn team plannen in functie van de uit te voeren taken. Om het werk van de dag te organiseren, moet de warehouse manager weten hoeveel vrachtwagens met inkomende goederen verwacht worden, hoeveel personen beschikbaar zijn voor lossen en opslag en het aantal en soort rollend materieel er nodig zijn om de goederen te vervoeren.

De belangrijkste zorgen van een warehouse manager begrijpen

De grootste zorg van een warehouse manager is het beheer en beschikbaarheid van middelen (rollend materieel, werknemers). Om zijn verplichtingen na te komen moet de warehouse manager zicht hebben op de beschikbare middelen en de uit te voeren taken.

Stel uzelf de volgende fundamentele vragen om deze missie te voltooien:

  • Welke middelen heb ik op dit moment beschikbaar?
  • Hoe kan ik de resources aanpassen aan de workload?
  • Hoe moeten ze worden verdeeld om aan de verplichtingen te voldoen?

Naast deze vragen moet rekening worden gehouden met verschillende factoren en beperkingen:

  • De verdeling van de taken op basis van de beschikbare middelen;
  • De naleving van de levertijden;
  • De taken prioriteren in geval van onderbezetting.

Warehouse managers moeten activiteiten real time kunnen volgen en snel kunnen ingrijpen om ervoor te zorgen dat deadlines worden gehaald. Om hun taken optimaal te kunnen beheren, hebben ze een toepassing nodig die hen inzicht biedt op de activiteiten op het terrein, in staat stelt om prioriteiten te wijzigen en de momenteel gebruikte middelen opnieuw toe te wijzen vanaf een smartphone.

De nieuwe Generix Group WMS oplossing

Om aan de behoeften van de warehouse managers te voldoen, heeft Generix Group een oplossing ontwikkeld die in staat is om de resources te beheren op basis van een order portfolio. Deze toepassing is ontworpen voor gebruik op een tablet of smartphone en biedt warehouse managers de mogelijkheid om on-site activiteiten te beheren en tegelijkertijd de mobiliteit te behouden.

   

Met de module kunt u de lading bekijken die uit het order portfolio verwerkt moet worden en orders zoeken ongeacht hun status. Zo hebben warehouse managers een real time inzicht in het aantal voor te bereiden pakketten, verzendklare palletten en beschikbaar personeel voor de voorbereiding van de orders. Ze zullen dan binnenkort de beschikbare resources kunnen toewijzen aan de voorbereiding van de orders.

Nota bene

Om een effectief warehouse resource management te kunnen uitvoeren, moeten warehouse managers de werkcapaciteit van hun middelen kennen. Als er 60 pakketten voor te bereiden zijn, moeten ze weten dat 2 personen de taak in 1 uur kunnen voltooien.

In de toepassing kan de warehouse manager de voortgang van het werk volgen in het “overzicht” van het dashboard, dat de status van de taken weergeeft per kleurcode. De lopende taken worden in fuchsia weergegeven en worden groen wanneer ze voltooid zijn.

Op het scherm ziet u ook het aantal resources dat nodig is voor een specifieke taak en het aantal beschikbare werknemers die indien nodig aan de taak kunnen worden toegewezen. Bovendien geeft een oranje balk de volledige lading weer die moet worden voorbereid om de geselecteerde orders te verwerken. Doel: de warehouse managers een globaal beeld geven van de lopende activiteiten en mobiele oplossingen voor het beheren en optimaliseren van resources.

   

Op een e-commerce platform is het moeilijk om te anticiperen op de workload door last-minute orders. Met een globaal beeld van het order portfolio kunnen warehouse managers een efficiënt warehouse resource management voeren omdat orders worden geplaatst zonder dat taken van tevoren hoeven te worden gepland. Ze kunnen ook een specifieke volgorde bekijken en de voortgang van de voorbereiding volgen om zo te bepalen wanneer de werknemers aan andere taken worden toegewezen.

Bron afbeelding: Pixabay – Geralt

Publicaties
Toon minder publicaties
Toon alle publicaties
Oplossing
generix_group_wms

WMS - Warehouse Management System

Bekijk de specifieke pagina om alle functies en meer te ontdekken Ontdek
Volg ons